Gregorys luxury villa

Gregorys luxury villa

Τοποθεσία

Τοποθεσία

Η βίλα βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά ανάμεσα σε ελαιώνες. Η τοποθεσία συνδυάζει ιδανική απόσταση από το κέντρο της πόλης (4 χλμ) και από την παραλία Χρυσή Ακτή (3 χλμ). Απέχει 18χλμ από το αεροδρόμιο Χανίων, περίπου  25-30′ με αυτοκίνητο. 

Η κατοικία βρίσκεται πολύ κοντά στο κεντρικό οδικό δίκτυο (ΒΟΑΚ)  της Κρήτης που συνδέει Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο,  κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβασή σας σε όλες τις διάσημες παραλίες (Μπάλος, Ελαφονήσι, Φαλάσσαρνα, Αλμυρίδα, Σούγια, Καστέλι, Πρέβελη). 

   

Παλιά Πόλη

Η παλιά πόλη των Χανίων θεωρείται μια από τις ωραιότερες την Ελλάδας και είναι το ομορφότερη περιοχή της πόλης. Αποτελείται από το Βενετσιάνικο λιμάνι και τα παραδοσιακά κτίρια πίσω από αυτό. Χαρακτηρίζεται από τα πολλά εναπομείναντα Ενετικά και Τουρκικά κτίρια και τα στενά γραφικά σοκάκια σε μορφή λαβύρινθου. Τα περισσότερα κτίρια έχουν ανακαινιστεί και δημιουργούν ένα παζλ σύγχρονης και Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, επιδεικνύοντας πολλές πτυχές της ιστορίας της πόλης. Τα ανακαινισμένα Βενετσιάνικα και Τουρκικά κτίρια χρησιμοποιούνται ως δημόσια κτίρια, ξενώνες, καφετέριες, μικρά μπαρ, και εστιατόρια στις μέρες μας.

Αγίοι Αποστόλοι

Στους Αγίους Αποστόλους θα συναντήσετε δύο οργανωμένες παραλίες, με το γραφικό εκκλησάκι που έχει δώσει το όνομά του στην περιοχή να βρίσκεται στη δυτικότερη από αυτές. Οι δύο παραλίες μοιάζουν σα δύο σταγόνες νερό, περικλείονται από βράχια που τις προστατεύουν καλά από τους ανέμους και έχουν ρηχά νερά που τις καθιστούν ιδανικές για παιδιά. Αριστερά και δεξιά από κάθε παραλία υπάρχουν μικρά μονοπατάκια που μπορείτε να εξερευνήσετε. Η ευρύτερη περιοχή καλύπτεται από ένα εκτενές άλσος, ιδανικό για περίπατο ή κάθε άλλη συναφή δραστηριότητα.

Λίμνη Αγιάς

Η τεχνητή Λίμνη της Αγιάς βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο χωριό σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων. Είναι μια μικρή λίμνη έκτασης 450 στρεμμάτων, η οποία φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία ειδών της χλωρίδας και της πανίδας της Κρήτης. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο και πολλά αποδημητικά πουλιά. Η οικολογική σημασία του υδροβιότοπου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η περιοχή προστατεύεται και από διεθνείς συνθήκες.